Apua netistä terveyteen

 

Monet arkiset asiat hoidetaan nykyisin netin kautta. Unohdamme helposti, että vielä 20 vuotta sitten jonotimme pankissa, pukukoppien jonoissa ja virastoissa ilman muuta mahdollisuutta. Nyt lähes kaikki hoituu oman aikataulun puitteissa sähköisesti. Nettilääkärit ja terveyssivustot tekevät tuloaan. Lapsen rokon oireet ja mahdollinen lääkärin tarve on helppo tarkistaa tietokoneen avulla. Asia hoituu helpommin kuin käynti terveyskeskuksessa. Internetin avulla hoidetaan myös kuntoa erilaisten kunnonkohotusohjelmien avulla. Tarjolla on rutkasti tietoa kehosta, sen huoltamisesta ja sairauksien oireista.

iStock_000074061743_SmallOireita selaillessa alkaa tuntua, että kehossa muhii useampikin vakava sairaus. Parasta olisi kiinnittää huomiota kehon huoltoon, jonka aakkoset unohtuvat helposti tietotulvan vyöryessä päälle. Ihminen viettää ison osan aikaa jaloillaan seisoen, juosten tai kävellen. Moni laiminlyö kuitenkin kallisarvoisia kehonkantimia suunnatessaan kenkäostoksille. Huonot tai vääränlaiset jalkineet aiheuttavat monenlaisia vaivoja kuten selkäongelmia, varpaanluuston ja -kynsien kivuliaita sairauksia, lonkkavikoja ja nivelrikkoja. Jatkuva jalkojen rassaaminen liian pienillä tai vääränmallisilla kengillä kostautuu viimeistään keski-iän jälkeen, moni vaiva voitaisiin välttää huolellisella jalkineen valinnalla.

Laadukas jalkine on yksi vanhuuden parhaita vakuutuksia

Kengät voi tilata nykyisin kätevästi netistä. Kengät saapuvat netistä nopeasti ja usein kauppoja edullisemmin kotiisi. Kenkiin erikoistuneella nettikaupalla toimitukset toimivat molempiin suuntiin mutkattomasti, ne saapuvat nopeasti ja jos kenkä ei sovikaan, on se helppoa palauttaa tai vaihtaa toiseen kokoon. Kenkien tilaaminen netistä saattaa tuntua hankalalta mutta oikeastaan

Hands of medical doctor with clipboard. Health care background.

se on helpompaa kuin kaupasta toiseen kulkeminen. Valikoimaa on rajattomasti ja nykyisin sivustot tarjoavat hyvät ohjeet oman koon selvittämiseksi. Kengän kohdalla se käy kätevästi mittaamalla jalka. Nettilääkärien ja nettikauppojen kanssa on hyvä tarkistaa toimintatavat, säännöt ja taustat. Luotettavuus on sähköisessä toiminnassa kaiken perusta.

Jalka on siitä mielenkiintoinen kehon osa, että se muuttuu ja muovautuu aikuisenakin. Erilaiset hormonimuutokset ja painonvaihtelut vaikuttavat myös kengän kokoon. Erityisen tärkeää kengän valinta on nuorille, sillä jalan luut asettuvat paikoilleen vasta 18–20 -vuotiaana. Erilaiset muotivillitykset ja tottumus liian pieniin kenkiin saattaa aiheuttaa pitkäaikaisia sairauksia, jotka huomataan vasta kun on liian myöhäistä. Suomessa moni käyttää samoja kenkiä pitkän päivän työpaikalla tai koulussa, vaativat ilmasto-olosuhteet asettavat omat vaatimuksensa kengille.

Jalkineelta tulisi muistaa vaatia lukuisia ominaisuuksia, halpa lattanakenkä ei ole kävelyjalkine eikä hautova lenkkari sovi joka säälle. Erilaisiin tilanteisiin ja vuodenaikoihin tulee muistaa varautua oikeanlaisella kengällä. Panostaminen hyviin jalkineisiin on takuu lenkkeihin ja liikunnalliseen tulevaisuuteen myös vanhemmalla iällä.

Reply