Kiinnostavatko lääketieteen opinnot ulkomailla?

Jokainen lääketieteen opinnoista kiinnostunut varmasti tietää, että lääketieteelliseen korkeakouluun päästäkseen on opiskeltava paljon, eikä tämäkään aina riitä. Joka vuosi kotimaisiin lääketieteellisiin yliopistoihin hakee huomattavasti suurempi määrä opiskelijoita, kuin mitä heitä otetaan sisään. Monet pyrkivät hakemaan kouluun useamman kerran, mutta yrityksistä huolimatta merkittävä osuus potentiaalisia ja ahkeria opiskelijoita jää valinnan ulkopuolelle. Tästä syystä monet ovat kiinnostuneet lääketieteen opinnoista ulkomailla.

Ulkomailla opiskelu

Ulkomailla opiskelu on sekä jännittävä että uusi kokemus, mutta samalla myös avoin ovi kansainväliselle urakehitykselle. Ulkomailla opiskelu kehittää erityisesti kielitaitoa ja toisten kulttuurien tuntemusta, mutta se tarjoaa opiskelijalle myös tärkeitä työkaluja tulevaisuuden työelämään, joita arvostetaan sekä kotimaisilla että kansainvälisillä työmarkkinoilla.

Monissa ulkomaalaisissa korkeakouluissa pääsykokeet lääketieteelliseen saattavat olla huomattavasti helpommat kuin kotimaisiin korkeakouluihin, mutta tämä ei tietysti merkitse sitä, että nämä korkeakoulut olisivat yhtään sen huonompia. Lisäksi monissa ulkomaalaisissa korkeakouluissa uusia opiskelijoita voidaan ottaa sisään suurempi määrä kuin kotimaisissa yliopistoissa.

Miten rahoittaa lääketieteen opinnot ulkomailla?

Ulkomailla opiskelussa on myös omat haasteensa. Koska kouluun ei lähdetä opiskelemaan esimerkiksi vaihto-ohjelman kautta, opiskelijan tulee järjestää itse kaikki asiat aina koulun papereista ja hakemuksista omaan asuntoon ja muihin käytännön asioihin asti. Lisäksi ulkomailla opiskelu edellyttää rahoitusta varsinkin, jos paikallisessa yliopistossa on erillinen lukukausimaksu.

Lukukausimaksun lisäksi rahaa kuluu vuokraan, matkoihin, ruokaan, vakuutuksiin, paikalliseen puhelinliittymään sekä vapaa-ajan harrastuksiin ja aktiviteetteihin – ja siitä huolimatta, vaikka kohdemaa olisi Suomen hintatasoon verrattuna edullisempi. Opintojen ja elämisen rahoittamista kannattaa alkaa siis miettimään huolellisesti jo ennen kouluun hakemista.

Yksi keino rahoittaa lääketieteen opinnot ulkomailla on lainarahan avulla. Opintolainaa ei välttämättä myönnetä kokonaan ulkomailla suoritettaviin opintoihin, joten lainaa kannattaa hakea myös ilman valtiontakausta. Monet eri pankit ja rahoituslaitokset myöntävät vakuudetonta lainaa, mutta lainojen korkokustannuksissa voi esiintyä suuria eroja.

Parhaiten erot eri pankkien ja rahoituslaitosten välillä tulevat ilmi lainojen kilpailutuksen kautta. Lainojen kilpailutus onkin tehokkain ja puolueettomin tapa selvittää, mistä edullisinta lainaa on mahdollista saada. Lainaprosessi on lisäksi todella helppo ja nopea, koska lainaa varten ei tarvita erillisiä reaalivakuuksia tai lainan takaajaa.

Lainojen kilpailutus netissä

Lainojen kilpailutus onnistuu osoitteessa Rahalaitos.fi helposti ja turvallisesti. Rahalaitos on Pohjoismaiden suurimpia ja tunnetuimpia lainojen kilpailutuspalveluita, ja se toimii yhteistyössä yli 25 eri pankin ja rahoituslaitoksen kanssa. Voit siis saada yhdellä lainahakemuksella useita eri lainatarjouksia, joten lainojen kilpailutus on todella helppoa.

Lainojen kilpailutus tapahtuu täysin luottamuksellisesti ja turvallisesti, sillä lainahakemuksen täyttäminen on ilmaista, eikä sido ottamaan lainaa. Omaan korkotasoon tutustuminen onnistuu myös silloin, kun lainantarve tai tarvittava lainasumma lääketieteen opintoja varten ei ole vielä varmaa.

Lainojen kilpailutus on mitä varmin tapa löytää edullisimmalla korolla varustettu laina. Kilpailutuspalvelu vertaa toisiinsa lainatarjousten todellisia vuosikustannuksia huomioimalla kaikki lainakulut saman korkoprosentin alle. Laina-ajan aikana ei tällä tapaa pääse syntymään ikäviä lisäkustannuksia. Vaikka ulkomailla opiskelu tuo mukanaan omat taloudelliset haasteensa, opinnot eivät suinkaan saisi olla syynä ylivelkaantumiselle. Tästä syystä lainatarjoukset kannattaa kilpailuttaa huolellisesti, jotta et tulisi ottaneeksi opintoja varten liian kallista lainaa!

Reply